KVASCI ZA VINA

Odavno se zna da nema fermentacije bez kvasaca, ali tek od skoro proizvođači vina shvataju da je kvasac i glavni alat za davanje karaktera vinu.
Odabirom adekvatnog kvasca vinu se definišu elegancija aroma, snaga ukusa i ostale finalne karakteristike.
Danas, pažljiva selkcija kvasaca i pratećih elemenata za proces fermentacije, koje nudi Fermentis, može u potpunosti da isprati vaš proces proizvodnje, bez obzira da li pravite crveno, belo, roze ili penušavo vino.

WordPress Tables Plugin

Fermentis je dizajnirao ekskluzivna rešenja kako bi vam olakšali procese proizvodnje; E2U ™ RANGE. Stvoren za olakšavanje fermentacije i uštedu vremena.

E2U ™ KONCEPT je rezultat trogodišnjeg posmatranja na terenu, istraživanja i testiranja. U istraživanjima i razvoju, tri godine možda necé izgledati dugo. Ipak, ovaj koncept je revolucionaran. Omogućuje laku primenu, štedi vaše vreme i energiju.

E2U ™ JE PRIJATELJ SVAKOG VINARA.

Do sada, u svijetu vina, veliku pažnju posvećivali ste pripremi kvasaca. Morali ste postupno, korak po korak rehidrirati i aklimatizovati kvasac, a potom voditi računa o temperaturnim uslovima za dobro i sigurno startovanje . Sve ovo traje minimum 45 minuta. Sada, sa E2U ™ možete dodati vaš kvasac direktno u širu, koji neće reagovati na variranje temperature ili sadržaj šećera, niti će uticati na kvalitet i sposobnost preživljavanja, odnosno sposobnost fermentacije i organoleptičkog profila.

Izborom E2U ™, štedite vrijeme, energiju i vodu; štedeći, dobijate sigurnost; bez ikakve
bojazni za krajnji rezultat. Uvereni smo da posle prvog korišćenja proizvoda sa oznakama E2U ™, nećete poželeti da se vratite postupku rehidratacije kvasca.

Zajedno sa Fermetisom budite deo priče o uspehu, jer mi smo stučnjaci za fermentaciju koji Vam olakšavaju stvaranje vrhunskih proizvoda

REHIDRATACIJA KVASCA

Znanje (know-how) grupe Lesaffre i kontinuirano poboljšanje procesa u proizvodnje kvasaca omogućuju postizanje izuzetnog kvaliteta aktivnih suvih kvasaca idealnih za direktnu inokulaciju ili hladnu rehidraciju, bez ikakvog kompromitovanja njihove vitalnosti, kinetike i/ili analitičkog profila.
Enolog može da odabere uslove korištenja koji najbolje odgovaraju njegovim potrebama, odnosno:

Sa prethodnom rehidratacijom:
Dodajte kvasac u čistu vodu (1:10) na sobnoj temperaturi. Lagano promešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica. Pričekajte 20 minuta i direktno ga prebacite u rezervoar airobnom pumpom.

Direktna inokulacija:
Kvasac dodajte direktno u širu 1:10, ako je moguće direktno na vrh spremnika ili tokom punjenja (moguće direktno na vrhu rezervoara ili prilikom punjenja rezervoara nakon taložrenja za belce i roze).
Nežno mešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica.
Odmah premestite u fermentor airobnom pumpom (ili homogenizujte sa ostalon zapreminom u rezervoaru)